Billy (2)För Billy Nordin är steget från HR-chef till konsult ett naturligt val, och ett arbete han ser fram emot.
– Det är en väldig stimulans i att vara delaktig i andra människors utveckling, säger han.

Billy Nordin är visserligen en av fem nya konsulter på [i.o.h] organisationsutveckling, men han har 25 års erfarenhet av chefs- och ledningsarbete inom näringslivet. De senaste sju åren har han jobbat som HR-chef på Domsjö Fabriker AB, ett bioraffinaderi med ungefär 400 anställda.

– Den rollen har inneburit att jag är uppdaterad på vilka strategiska och operativa frågor som chefer av i dag ställs inför.

Billy berättar att det i dag är vanligt att många organisationer går upp i större, internationella och globala organisationer, något som han har erfarenhet av.

– Domsjö köptes upp av ett indiskt företag under tiden som jag var där – så du kan förstå vad det innebär för utmaningar – att integrera kulturer, synsätt och värderingar., säger han.

Innan Billy Nordin började på Domsjö Fabriker var han organisationskonsult och delägare på PU Organisationsutveckling, och det var där han lärde känna flera av kollegerna som nu finns på [i.o.h].

– Vi jobbade så tätt tillsammans tidigare, och ligger nära varandra i synsätt och värderingar så när jag skulle lämna det operativa chefsskapet på Domsjö kändes det som ett naturligt steg att fortsätta jobba med dem, säger Billy Nordin.

Och det märks att Billy Nordin ser fram emot nästa kapitel i sitt yrkesliv.

– Även om man som konsult inte alltid stryker medhårs får man ändå vara en del i människors utveckling. Det är en stor drivkraft för mig. Och jobbar man med andra människor och deras utveckling, impulser och intryck får man anledning att utvecklas själv.

Därför växer [i.o.h]

Nya [i.o.h]-medarbetare:
Jessica Grundström Ahldin
Lisa Nylund Kindefors
Lars Linebäck
Ann-Helen Thyni

Glöm inte att följa oss på Facebook och Linkedin för att inte missa senaste nytt!