årets_ledare_1

 

”Det enkla är det svåra”, ”Ibland når vi längre genom att bryta normer” och många andra sanningar spreds när [i.o.h] firade 20-årsjubileum genom att tillsammans med Norrbottens Media ordna en eftermiddag om klokskap, medarbetarskap och ledarskap.

Det var drygt 300 förväntansfulla människor som tagit plats på Luleå energi arena, för en eftermiddag av inspiration, klokskap och mingel – och för en chans att vara med när Årets ledare i Norrbotten korades.

Victoria Bäckström (bilden), lagman på Förvaltningsrätten i Luleå, tog emot blommorna och priset – en tavla på en fyr – med blygsamhet och glädje.
– Jag har inte förberett något att säga, men jag är ärad över att få utmärkelsen, sa hon innan hon klev av scenen.

Läs mer om utmärkelsen Årets ledare i Norrbotten och pristagaren här

Dessförinnan hade de drygt tre hundra gästerna fått höra visdomsord av både Susanne Liljenberg, som var med och startade bland annat Granit, och kallar sig för serieentreprenör, professorn Stefan Einhorn, samt några väl valda ord från andra partners.

Susanne Liljenberg, vars motto verkar vara ”det enkla är det svåra”, höll ett energiskt brandtal om entreprenörskap och hur man får sina drömmar att bli verklighet. Hon hade i sista minuten fått ersätta tidigare utannonserade Emy Blixt, som fått förhinder – och gjorde det med bravur.
– Starta med en drömbild där allt är möjligt! Få sedan ner drömbilden på papper – hur ska företaget kännas, vad ska det ha för personlighet – det blir sällan en överraskning när allt blir verklighet sedan.

Från en energisk entreprenör till professorn och överläkaren Stefan Einhorn – som betonade vikten av klokskap vid bra ledarskap, och hur klokskap egentligen bara handlar om att vara bra på att lösa problem.
– En klok ledare är bland annat ödmjuk och kreativ. Och är man kreativ kan man hitta lösningar på omöjliga problem, berättade Stefan Einhorn.
Han avslutade med att berätta att en chef blir härmad – precis som en förälder.
– Därför bör vi också föregå med gott exempel och inte bara snacka – lev det goda exemplet!

Viktoria Mettävainio från [i.o.h] organisationsutveckling, som var konferencier tillsammans med Mats Ehnbom, chefredaktör på Norrbottens-Kuriren, önskade sig en sak i 20-årspresent. Att alla gästerna – som lärt [i.o.h]-konsulterna så mycket – skulle mingla och lära sig av varandra.
Sorlet från publiken vid den efterföljande buffén var talande. Det verkar som om önskningen slog in.

Se bilderna från minglet i vårt Facebookalbum
[i.o.h] organisationsutvecking vill tacka medarrangören Norrbottens Media och våra samarbetspartners EY, Norrbottens Resebyrå, Company Line samt Hermelinen för ett väl genomfört arrangemang.