Roger Hademalm, vd

2016 satsade [i.o.h] organisationsutveckling på utveckling och tillväxt. 2017 fortsätter vi att växa och förbättra vårt erbjudande till våra kunder.

Under 2016 har [i.o.h] blivit starkare – nya krafter, erfarenheter och insikter har bidragit till detta. Det var ett år då vi befann oss i en generationsväxling samtidigt som uppdragen blev fler. Företaget måste förändras, och vår strategi var att knyta till oss ett antal nya ansikten. Vi ville förstärka med nya kunskaper och impulser, men även investera i mognad. Därför har [i.o.h] under hösten tagit in både personer i slutet av sina karriärer – rutinerade, erfarna personer som vill avsluta sitt yrkesliv genom att göra några år som konsult – och yngre, välutbildade personer med chefserfarenhet som ska göra sina första konsultjobb.

Genom att hitta en bredd – personer med olika bakgrunder, ålder och erfarenheter – har vi säkrat att vi som organisation blir vassare och skapar en dynamik som kommer att landa bra för våra kunder. Men det slutar inte där.

2017 kommer [i.o.h] att fortsätta växa. Vi fortsätter att stärka företaget och letar fortfarande efter både rutinerade ledare och lite yngre personer som är sugna på att testa livet som konsult.

Dessutom stärker vi vårt utbud till kunderna. Vi har fått påstötningar om att erbjuda delar av våra populära traditionella utvecklingsprogram som öppna kurser. Kunderna har också uttryckt önskemål om att deltagarna ska få möta deltagare från andra branscher för möjligheter till kunskapsdelning. Därför satsar vi stort på öppna kurser 2017, och sprider dem över landet. Vi kommer att hålla kurser i Luleå, Linköping och Skåne – mer information om kurser och datum finns här.

Riktningen för 2017 och framåt är tydlig. Förutom att vi blir fler konsulter med större bredd och utökar vårt utbud, stärker vi också vår ordinarie verksamhet. Vi fortsätter med interna program på olika företag, organisationsanalyser och att fungera som bollplank och förändringsagenter i förändringsprocesser.

För så är det för oss alla – vi utvecklas och förändras ständigt. Förändringen är nämligen konstant – det viktiga är hur vi förhåller oss till den.

[i.o.h] organisationsutveckling vill önska dig en god jul och ett gott nytt år. Vår julklapp i år går till Lions Club i Luleå.

Roger Hademalm
vd