peter-semberg-litenFör ett drygt år sedan gjorde organisationskonsulten Peter Semberg en genomlysning av bolaget Swerea SWECAST. 1 juli tar han över som vd på bolaget.
– Han har gjort ett bra jobb – det var naturligt att fråga honom, säger koncernchefen Göran Carlsson.

Swerea är den svenska forskningskoncernen för industriell förnyelse och hållbar tillväxt, och Swerea SWECAST levererar forskning, tekniska uppdrag och utbildning till svensk gjuteriindustri. Att den nya vd:n är beteendevetare med en bakgrund inom Human Resources är något oväntat.

– Jag kan inte påminna mig om att jag någonsin varit med om en HR-chef som vd – det är mycket ovanligt. Vi är en väldigt teknikkunnig organisation, men vi har fortfarande utvecklingspotential i ledarskapet. Kanske beror det på att vi är tekniker som inte fått träna ledarskap så mycket, säger Göran Carlsson, koncernchef på Swerea och styrelseordförande i Swerea SWECAST.

Det var tidigt 2014 som styrelsen reagerade inför att flera medarbetare på Swerea SWECAST i Jönköping slutade eller aviserade missnöje. För att förhindra ett fortsatt tapp anlitades Peter Semberg från [i.o.h] organisationsutveckling med uppdraget att ta tempen på verksamheten. När hans analys hade landat hos styrelsen inleddes ett förändrings- och förnyelsearbete.

– Den tidigare vd:n är numera teknisk direktör på Swerea, och vi behövde hitta en ersättare. Idén föddes att vi skulle fråga Peter om han kunde ta över tillfälligt. Han kunde ju företaget redan, berättar Göran Carlsson.

Sagt och gjort – i september 2014 tog Peter Semberg sig an uppdraget som tillförordnad vd på Swerea SWECAST, uthyrd av [i.o.h] på deltid. Han var så framgångsrik att han nu, drygt nio månader senare, tillträder som vd på heltid.

– Han höjde debiteringsgraden med tio procentenheter, fick medarbetarna med sig och är kunnig i ledning, organisationsutveckling och medarbetarskap, säger Göran Carlsson, som är nöjd med sin rekrytering.

Att Peter Semberg lämnar konsultlivet är både positivt och negativt för [i.o.h] organisationsutveckling.

– Det är en förlust för oss, men samtidigt ett kvitto på att han har gjort ett bra jobb, och spännande att vi kan visa att även konsulter kan gå in och jobba operativt, i stället för att tala om hur andra ska göra, säger vd Roger Hademalm.

Peter Semberg har lång erfarenhet av att vara chef inom tekniksektorn och tillverkande industri, men har tidigare inte axlat rollen som vd. Det är en utmaning han ser fram emot och kan vila på sin bakgrund som organisationskonsult.

– Som konsult har jag fått verka i olika branscher och lärt mig mycket av duktiga chefers framgångar men också fått inblick och lärt mig av deras motgångar. Jag har dessutom haft förmånen att få byta perspektiv och få se på ledarskapet utifrån att inte själv vara chef, vilket har varit nyttigt.

Kommer du att hinna med det nu?

– Inte i samma utsträckning, för det får man inte som chef. Och det är också därför man som chef bör ha hjälp av externa experter, som till exempel [i.o.h], som kan se det ur en utomståendes perspektiv, sätta händelser i ett annat sammanhang och därmed kanske hjälpa chefen att få annorlunda infallsvinklar och verktyg att lösa det man håller på med.