Spring green clover (shamrock) leaves to St. Patrick DayNya krafter, erfarenheter och insikter ska göra [i.o.h] organisationsutveckling ännu starkare. Denna höst knyter vi till oss ett flertal nya ansikten.
– Genom att hitta en bredd – personer med olika bakgrunder, ålder och erfarenheter – blir vi vassare, och skapar en dynamik som kommer att landa bra för kunderna, säger vd Roger Hademalm.

[i.o.h] organisationsutveckling befinner sig mitt i en generationsväxling, samtidigt som uppdragen blir fler. Därför satsar företaget fullt ut på att utvecklas samtidigt som vi är måna om att förvalta den kunskap vi redan har.

– Vår strategi är att ta in nya kunskaper och impulser men även investera i mognad. Faran om man blir för små är att man inte får ett erfarenhetsutbyte. Genom att ha en bredd på konsulterna säkrar vi detta, säger Roger Hademalm.

Därför tar företaget in både personer i slutet av sina karriärer – som är rutinerade, erfarna och vill avsluta sitt yrkesliv genom att göra några år som konsult – och yngre, välutbildade personer med chefserfarenhet som ska göra sina första konsultjobb.

– Tar man in yngre kan de jobba två i uppdraget, lära sig av varandra. Även om våra nya konsulter är oerhört välutbildade går inte allt att läsa sig till, utan det är erfarenhetsbaserat, säger Roger Hademalm.

Fem nya konsulter förstärker företaget under hösten – men det kommer att bli fler.

– Det här är bara starten. Vi vill fortsätta stärka [i.o.h], och letar efter både rutinerade, erfarna ledare och lite yngre personer som är sugna på att testa på livet som konsult.

Nya [i.o.h]-medarbetare:
Jessica Grundström Ahldin
Billy Nordin
Lisa Nylund Kindefors
Lars Linebäck
Ann-Helen Thyni

Glöm inte att följa oss på Facebook och Linkedin för att inte missa senaste nytt!