I 18 timmar satt Nicklas Stenberg fast i en bil i mitten av Sudans träskmark i 50 graders värme – men löste problemet till slut. Erfarenheterna från sin tid i Försvarsmakten och de tio år han tjänstgjorde utomlands använder han varje dag i sitt arbete som organisationskonsult.

Nicklas Stenberg är ett av [i.o.h]s senaste tillskott, med en gedigen arbetslivserfarenhet. I tio års tid arbetade han utomlands, i länder som Kosovo, Afghanistan, Eritrea, Sudan, Libyen och Irak, och har jobbat både kommersiellt och humanitärt. En stor del av det han lärt sig under sitt yrkesliv tar han med sig i jobbet.

–  Vi har liknande utmaningar i Sverige också, men inte på samma nivå – människor dör inte om du fattar fel beslut här. Men allt går att koppla till svenska verksamheter, säger Nicklas Stenberg.

Han berättar om den där gången han satt fast i bilen i träskmarken i 50 graders värme. Visserligen är det kanske inte många andra som kan identifiera sig med just den anekdoten, men det handlar om att skala ner det till något kort och kärnfullt som även den som aldrig varit utomlands kan förstå.

– Alla har vi kört fast med bilen någon gång… Och när man är i sådana situationer så måste man klara av dem bara. Visst, man hamnar först i läget ”Det här kommer inte att gå”, men sen måste man lösa uppgiften, lägga gnället bakom sig och tänka ”Nu jävlar fixar vi det här”. Det är då man faller tillbaks på träningen, utbildningen och sitt ledarskap, det är då man får använda det i skarpt läge, förklarar Nicklas Stenberg.

Att han förutom tiden utomlands också har en bakgrund inom militären ser han som ytterligare en fördel i sitt arbete.

– Det tycker folk är grymt bra. Ordning och reda, struktur och balans mellan att hålla energi och studs i rummet.

Nicklas Stenberg ser många förmåner med sin nya roll på [i.o.h] organisationsutveckling. Efter att ha jobbat ensam i sex års tid är det till exempel skönt att jobba tillsammans med andra.

– Jag körde utbildningar själv i princip varje dag och kände mig som en kaviartub till slut. Nu har jag kollegor som jobbar med samma sak, och vi kan bolla och förbereda oss tillsammans, eller till och med vara två på samma uppdrag. Vi är ganska olika som personer i våra roller, vilket jag tycker är bra. Och det är positivt när man kan kombinera olika bakgrunder, manligt och kvinnligt, ungt och gammalt – då får man en jättebra dynamik.

Nicklas Stenbergs stora drivkraft är att se utveckling och göra skillnad.

– Jag tycker det är kul att få komma in, starta och driva en process och göra en organisation bättre, starkare och effektivare – det går jag igång på. Jag kommer gärna in i en grupp som har lite svårigheter och utmaningar, det ligger något och pyr som man inte har fått upp på ytan. Att börja processen där motiverar mig, säger Nicklas Stenberg.