Ann-Helen (2)När erfarenhetsbanken fyllts till bredden är det dags att dela med sig.

Så resonerar Ann-Helen Thyni, som så här i slutet av karriären börjar ett nytt liv som organisationskonsult.

– Jag har alltid sagt att jag under mina sista år i yrkeslivet skulle jag vilja dela med mig av den erfarenhet som jag har fått. Nu när jag närmar mig 60 känner jag att tiden är mogen för det, säger Ann-Helen Thyni.

Och det är en lång och gedigen erfarenhet hon kan dela med sig av. Ann-Helen Thyni har de senaste tio åren arbetat som personalchef och HR-direktör på internationella företag inom den privata sektorn. Hon har ett förflutet inom förvaltningen på Luleå kommun och har under hela sitt professionella liv jobbat mycket med förändrings- och utvecklingsarbeten.

– Jag har lärt mig att man i ett förändringsarbete måste ha en ganska stor personkännedom om sig själv, och förstå att man själv som enskild person och ledare är verktyg i arbetet. Det är viktigt också att förstå att det finns en process i allt förändringsarbete. När det blåser starkt därute måste man ha ett mod och våga stå för det man tror på.

Hur kommer man dit?

– Man måste jobba med sig själv, och få en spegling av andra – en konsult eller chef – som hjälper en i den här utvecklingen. Då förstår man vilka styrkor och vilka utvecklingsområden man har.

Ann-Helen Thyni har en lång relation med [i.o.h] organisationsutveckling, genom åren har hon anlitat företaget ett flertal gånger.

– Jag har alltid känt ett stort förtroende för konsulterna eftersom det finns ett djup hos dem som andra kan sakna.

Vad kan du bidra med i gruppen?

– Jag har jobbat som personalchef på internationella företag i över tio år – i dag jobbar jag till exempel i ett spanskt företag. Så jag vet hur det är att hantera kulturella skillnader och jobba i internationella koncerner.

Därför växer [i.o.h]

Fler nya [i.o.h]-konsulter:
Jessica Grundström Ahldin
Billy Nordin
Lisa Nylund Kindefors
Lars Linebäck

Glöm inte att följa oss på Facebook och Linkedin för att inte missa senaste nytt!