Lars (2)Han är teolog, pedagog och psykoterapeut. Lars Linebäck är ett av [i.o.h]s senaste tillskott, med en lång erfarenhet av ledarskap och dessutom vana av flera förtroendeuppdrag.

– Jag har ägnat mig åt existentiella frågor och människan i olika former i hela mitt liv. Det har många chefer i näringslivet också gjort, men de har andra fokus – vinst, till exempel. Jag kommer in med en annan dimension, berättar Lars Linebäck.

Vid årsskiftet börjar Lars Linebäck sitt samarbete med [i.o.h] organisationsutveckling. Han kommer närmast från en tjänst som chef på Linköpings Stadsmission, har varit ordförande i Linköpings socialnämnd och haft ett antal förtroendeuppdrag inom föreningslivet och politiken. Han har också arbetat som lärare, kurator och projektledare. Det han mest ser fram emot är att få ta med kunskaperna och erfarenheterna från sina tidigare yrkesroller till sitt kommande liv som organisationskonsult.

– Jag tycker det skulle vara otroligt stimulerande om det var så att ett antal företagsledare ansåg att du blir en bättre chef om du också får den mentala hälsan tillgodosedd, säger Lars Linebäck.

Han är van vid att ägna sig åt det talade ordet på flera olika sätt. Lars Linebäck är en erfaren föreläsare och har mött både små och stora grupper, men han har också stor kunskap om både enskilda stödsamtal och terapeutiska samtal.

– Oavsett vad för samtal man håller är det viktigt med ramar – en inledning, en målsättning och ett avslut. Däremellan gäller absolut närvaro, inga telefoner som ringer eller annat som avbryter. Dessutom måste den som leder samtalet ställa bra frågor, så att den andre upptäcker sina egna lösningar, säger Lars Linebäck.

Vad kan du bidra med hos (i.o.h]?

– Jag kan hjälpa till med hur man håller medarbetarsamtal, lönesamtal och uppsägningssamtal. Och min erfarenhet av att möta människor från många olika situationer i livet gör att känner jag mig trygg i att hjälpa till att hantera svåra medarbetare, säger Lars Linebäck, och tillägger:

– Men jag kan också fungera som en coach för chefer som behöver mentalt stöd för att bli bättre ledare. Det kan handla om ämnen som stresshantering, balans i livet eller höga prestationskrav.

Därför växer [i.o.h]

Fler nya [i.o.h]-konsulter:
Jessica Grundström Ahldin
Billy Nordin
Lisa Nylund Kindefors
Ann-Helen Thyni

Glöm inte att följa oss på Facebook och Linkedin för att inte missa senaste nytt!