Vår nestor tillika en av [i.o.h]:s grundare Staffan Irving lämnade oss under måndagen den 21 maj för den eviga vilan. Staffan var för oss övriga [i.o.h]:are en viktig inspirationskälla både som människa och som konsultkollega. Han hade en djup kunskap inom vårt område, och hans sätt att möta människor präglade hela vårt företag. ”Lita på processen”, sa han ofta när vi hamnade i olika svårare frågeställningar. Han litade på processen, men vågade också intervenera i den när det behövdes. I sin yrkesroll kunde han vara väldigt direkt, nästintill uppfodrande, men alltid på ett respektfullt sätt. Även om han själv nog inte uppfattade sig så, så var han en auktoritet med sitt kunnande och sin personlighet. Staffan var snäll och omtänksam, och ibland lite tillbakadragen i större sällskap. Han bara ”fanns där”, alltid intresserad och nyfiken på andra utan något behov av att själv ”ta plats”.Han var intresserad av oss andra, frågade om allt och ville veta mer om oss och hur det gick.Staffan var en intellektuell person som älskade att läsa. Hans hem var överfullt av böcker av olika slag, allt från fackböcker inom familjeterapin till skönlitteratur.

När vi kollegor övernattade hos honom var det inte ovanligt att han redan tidigt, tidigt på morgonen satt och läste vid köksbordet och drack en kopp kaffe. Då hade han redan hunnit sätta sig in i dagens nyheter som han kommenterade och ville fördjupa. De sista åren valde han att bo på landet utanför Nyköping där han odlade grönsaker, hade höns och njöt av naturens under. Han kunde fascineras av djurlivet och av växtligheten runt omkring honom.Staffan älskade att segla och att vara ute på havet, det kanske var då han mådde som allra bäst. Att vara kapten på en segelbåt, vara ett med naturen och låta tankarna flyga fritt.

Det är med stor sorg som vi måste acceptera att vi inte längre kommer att ha några samtal med Staffan, inte få ta del av hans kunskap och visdom och inte längre få höra ”lita på processen”, men allt det kommer ändå att finnas kvar inom företaget och hos var och en av oss.

Våra tankar går till Kristina och Staffans barn med familjer!

/Kollegorna på [i.o.h]