Hoppa till innehållet
22 december 2020

God Jul och Gott Nytt År

2020 blev inte ett vanligt år utan ett år vi sent kommer glömma om vi någonsin gör det. Det blev ett utmanande år för oss alla. För många har det blivit ett ”inställt år” med allt som ställdes in, pausades, sköts upp och inte blev av. Alla har blivit drabbade på olika sätt både privat och yrkesmässigt.

2020 blev ett år då vi fick ställa om, hålla distansen och försöka hitta nya vägar och arbetsätt i vardagen. För oss i ioh innebar det att vi flyttade till mindre lokaler i Luleå och Linköping och många möten blev digitala i stället för ”In Real Life”. Många planerade uppdrag och utbildningar flyttades fram, pausades eller ställdes in och vi utvecklade våra digitala plattformar. Vi försökte göra vad vi kunde för att förebygga smittspridningen, hitta nya och alternativa lösningar och jobba hemifrån så mycket som möjlighet.

Under 2020 har ledarskap och medarbetarskap satts på prov på ett helt annat sätt än vanligt. Chefer och ledare har mött situationer och utmaningar som alla inte har varit beredda för eller tränade på. Att leda i kris och förändring ställer utmanande krav på den som ska leda. Det gäller att ha fokus både på det som sker nu och det som ska komma sen. Man skulle kunna likna det vid att vara i en storm. Av erfarenhet vet vi att en storm inte pågår hur länge som helst, utan vi vet att den kommer att ta slut någon gång. När vi är mitt i stormen gäller det att söka skydd, härda ut och vänta på att den ska ta slut. När man är mitt i stormen har man också svårt att se att det kommer att ta slut och att solen kommer att lysa igen.

Vi behöver hantera det som händer just nu men också förbereda oss och vara beredda när det är över. Det vi lär oss idag kommer att vara viktigt för oss då det här förhoppningsvis är över.

Vi på [i.o.h] organisationsutveckling vill önska alla en God Jul och Ett Gott Nytt År!

Istället för att skicka julkort och julklappar har vi i år valt att stödja Läkare utan gränser.

Aktuellt

GLB Bygg satsar på arbetsledarutbildning.
15 jun 2020

Att bli arbetsledare handlar om att gå från sin kärnkompetens till ett annat...

Nytt avtal med Luleå Energi
29 maj 2020

Vi är stolta över att få förtroendet av Luleå Energi att vara leverantör för...

Att leda på distans
11 maj 2020

Distansledarskap är idag vanligt inom många organsiationer. Den snabba...

By Formsmedjan. Powered by Yago