Hoppa till innehållet
17 februari 2021

Spaning av Malin Hellborg på Edsbyn

Intervjuad: Malin Hellborg, Area Sales Manager, Edsbyn.

Vilka trender ser du som kommer påverka vårt samhälle mest de närmaste 3 åren?

Digitalt- och distans-arbete, miljömedvetenhet och återbruk.

Vilka konsekvenser kommer de trenderna att ge?

Jag tror bara vi snuddat vid effekterna av vad en miljömedveten livsstil är. Detta både privat som arbetstagare och kanske än viktigare, arbetsgivare. Återbruk i den mån som är möjligt istället för att köpa nytt, även om prisbilden tom kan vara större vid återbruk. Minskade yrkesresor, då vi upplevt fördelen med digitala möten, som spar både tid och minskar antalet resor. Ett nytt användande av våra kontor är bara i en inledande fas. Jag tror vi kommer uppleva ett ”nytt normalt” – vad det må vara är ännu inte självklart.

Vilka omvärldsfaktorer påverkar din bransch mest just nu?

Ostabil ekonomi utav effekten av Covid-19. Distansarbete. Förbud om att träffa kunder, kollegor och partners fysiskt.

Vilka konsekvenser kommer de faktorerna få?

Ostabil ekonomi i världen ger en snabb effekt på inköp av lös inredning till kontor och företag. Av självklara skäl väljer företag och branscher som går på knäna bort att investera i nya kontor. Jag tror flera företag ser över sina lokalkostnader efter att många har låtit sina medarbetare arbeta hemifrån, och kommer fortsätta arbeta hemifrån framöver – detta innebär en ny kontorskultur; flexiblare arbetsplatser. Däremot tror jag alla förstår nyttan av att ha en gemensam mötesplats, internt så väl som externt.

En produkt, så som en möbel, är en produkt som för de flesta måste upplevas fysiskt för att helt förstås. Den fysiska begränsningen som uppstått i o m covid-19 har gjort det svårt att nå ut med produkter till föreskrivande led, kunder och återförsäljare. Mycket fungerar bra digitalt men en kontorslösning med produkter kräver någon form av fysiskt möte.

Vilket medskick/råd skulle du ge en yngre ledare i din bransch?

Omge dig med personer som kan mer än du. Se till att skapa dig ett kontaktnät med personer du ser upp till och som du kan ha en förtrolig dialog tillsammans med. (Överös dem med frågor och var lyhörd och nyfiken över deras erfarenhet och kunskap). Var ödmjuk inför de områden du saknar kompetens inom och ta hjälp av de personer som kan hjälpa dig. Sluta aldrig vara nyfiken och våga göra något som ingen gjort förut – det var inte (alltid) bättre förr!

Varför behöver grupper utvecklas, Per?
3 mar 2021

Vi frågar Per Selberg om vad grupputveckling kan vara bra för. Per har lång...

Varför arbeta agilt, Hans?
25 feb 2021

Ordet agilt förekommer oftare och i fler och fler sammanhang nu för tiden. Vi...

Spaning av Stefan Evholt
22 feb 2021

Intervjuad: Stefan Evholt, Senior Vice President International IT-operations,...

By Formsmedjan. Powered by Yago