Hoppa till innehållet
22 juni 2021

Sommarhälsning och reflektion

I 30 graders värme sitter jag ute på Lilla Kalvö i Tjust skärgård. En plats jag har varit på många dagar detta första halvår 2021. En förmån där jag kunnat kombinera arbete med vandring i Åsvikelandets naturreservat, bad och reflektion.

Igår tre händelser som skapade både tankar och känslor.

  • Regeringskris efter att riksdagen förklarat misstroende mot statsminister Stefan Löfven.
  • Våra basketdamer gick vidare till kvartsfinal i EM.
  • Våra herrar i fotbollslandslaget har också gått vidare till åttondelsfinal i EM.

Det har varit för oss i [i.o.h] och alla andra en speciell tid, 2020- tills nu. För 1 år sedan skulle vi lämna in ett anbud på en stor upphandling innan vi skulle få ta semester (en upphandling som vi vann). Detta efter en chockartad vår när pandemin slog till med en oerhörd kraft och 80% av vår omsättning försvann med en blinkning.

Hösten 2020 var det mycket uppdrag och fullt upp igen. Sen kom andra vågen i november och då drog våra kunder i handbromsen igen. Vi har flyttat våra kontor i både Linköping och Luleå, där vi sökt oss till en co-working lösning på båda orterna, läs mer på vår hemsida.

Under detta första halvår 2021 så rullar det på i halvfart men som ofta tidigare ser det riktigt ljust ut inför hösten 2021.

Den stora frågan i många organisationer vi arbetar med just nu är hur man ska organisera arbetet samt hur cheferna ska leda och styra till hösten. Det kommer inte vara som innan pandemin och inte som under pandemin utan vi kommer att försöka hitta nya sätt arbeta, läs intervju med Hans.

Med två sprutor i kroppen, varmt i luften och vattnet. Härliga varma sommarkvällar med svenska idrottsframgångar. Med förhoppning om att regeringskrisen kan lösas snabbt och att smittade och sjuka i Covid-19 fortsätter minska. Att hela närings-/kulturlivet kommer i gång till hösten. Allt detta ser jag framemot.

Med detta vill jag önska er alla en skön och riktigt bra sommar.

Nu ska jag gå och bada.

Glad sommar

Roger Hademalm

Spaning av Caroline Johansson, personalchef, Jokkmokks kommun
10 jun 2021

Intervjuad: Caroline Johansson, personalchef, Jokkmokks kommun Vilka trender...

Spaning av Elin Schönqvist, COO, DOSPACE Sweden AB
1 jun 2021

Intervjuad: Elin Schönqvist, COO, DOSPACE Sweden AB Vilka trender ser du som...

Spaning av Anja L Sundberg, pressekreterare hos utbildningsminister Anna Ekström, Regeringskansliet
24 maj 2021

Intervjuad: Anja L Sundberg, pressekreterare hos utbildningsminister Anna...

By Formsmedjan. Powered by Yago