Hoppa till innehållet
20 december 2023

God Jul och Gott Nytt År

Efter tidig vinter med mycket snö i månadsskiftet november-december så kom tyvärr värmen med regn i söder tillbaka. Ett tag trodde jag att jag skulle få uppleva mina barndoms decembermånader, vinter med mycket kallsnö och skidpremiär även här i södra Sverige. Men icke... Då får man ta saker i egna händer och packa skidutrustningen för att åka upp till äldsta sonen i Luleå. För att sedan åka upp till Dundret för några gemensamma skiddagar med sonen.

Ett nytt verksamhetsår är snart till ända. Året har varit speciellt på flera sätt både för världen i stort och för våra kunder och även [i.o.h]. Det finns både mörka moln och även ljusglimtar.

Vi har två fruktansvärda krig i världen som pågår i detta nu, där många civila dör och med klimatkonsekvenser som är svåra att greppa. Krig som både splittrar och polariserar världens länder.  Energi-/klimatkrisen accelererar. FN klimatkonferens COP28 där man trots allt kom överens om ett avtal. Även om det finns, enligt flera källor, ”luckor” i avtalet.

Sveriges gröna omställning kombinerat med tillväxt är unik i världen. Tydligast är den i Norra Sverige.  Detta ger hopp! Sveriges NATO-ansökan och framtida medlemskap påverkar Sverige och våra grannar i stor utsträckning.

Hög inflation och höjda räntor påverkar både privatpersoner och företag. Positiva tecken har kommit i närtid, Riksbanken höjde inte styrräntan och senaste inflationssiffrorna visar att inflationen är på väg ner.

En ökad hotbild mot Sverige och svenska medborgare. Tragiskt med de fotbollsfans som dödades i Bryssel i en terrorattack. Höjd säkerhetsnivå för Sverige på flera nivåer. Cyberattackerna ökade med 74% mellan 2021 - 2022. Svenska Kyrkans system är i dagsläget utslaget och man är utsatt för utpressning.

2023 har för [i.o.h] inneburit flera intressanta uppdrag och händelser. Extra roligt har det varit att vi fick Handelsbanken som kund detta år. Att vi har genomfört kurserna ”Ny som chef” och ”Att leda utan att vara chef” med oerhört fina utvärderingar. Nästan så man får hybris när man läst dem, man får väl plocka fram dem när det går lite tyngre. Vi har stöttat Östgötatrafiken i några olika uppdrag som gjort skillnad i verksamheten. I samarbete med KPMG fick vi ett större uppdrag i Kristinehamns kommun som landade mycket väl. Vi har inom ramen för ett stort avtal hjälp ett Universitet i deras verksamhetsutveckling. Vi har alltid haft långa kundrelationer med flera och en av dessa är SSAB som har vi haft som kund i 30 år. En annan lång relation är med mediechefer i Norden där vi i år har haft vårt 18:e år med Nätverket Ofelia. Men lika roligt är de nya kunder som kom in även detta år .

Hans har gått NLP utbildning samt certifierat sig till handledare i UL. Detta innebär att vi nu har två certifierade UL handledare i Rune och Hans.

I våras anslöt Catarina Thuning som kollega. Vi ser redan att hennes kompetens och nätverk utvecklar [i.o.h] och våra kunder. Vi har i december fått två mycket erfarna och kompetenta kollegor i Stefan och Patric som skall stärka oss i [i.o.h] syd och vårt erbjudande. Vi är mycket nära att komplettera med en erkänt skicklig kollega i [i.o.h] Norr. Hon skall i första hand hjälpa Per, Rune och Victoria att stötta kunder på en ”brännhet” marknad i Norr-/Västerbotten. Följ oss på sociala medier och hemsidan så hoppas vi att kunna presentera kollegan innan årsskifte. Ser framemot ett Q1 med en ny laguppställning, det ska bli spännande!

Det som händer i omvärlden och inom [i.o.h] ger möjligheter till nya tankar och utmaningar. [i.o.h] firar 30-års-jubileum 2024. Vem vet, detta kanske är början på en ny värld och ett nytt [i.o.h]? Det känns just nu som om vi verkligen får vara i händelsernas centrum. Och att vi kanske i framtiden kan titta tillbaka och se, att de vägval som genomfördes under 2023 - 2024 skapade en bättre värld och framgång för våra kunder och [i.o.h]

Jag hoppas att 2024 kännetecknas av:

  • Ett slut på krigen i Mellanöstern och Ukraina.
  • Ett trendbrott vad gäller klimatförändringarna.
  • En vändning i ekonomin med lägre inflation och räntor.
  • God hälsa hos nära och kära.
  • Ett ”nytt” [i.o.h] som utvecklas och bidrar till stor nytta för våra gamla och nya kunder.
  • Där trenden mot ökad segregation och kriminalitet bryts.

Sedan 17 år tillbaka har vi inte gett julklappar åt våra kunder utan i stället skänkt en summa till välgörande ändamål. I år så ger vi summan till läkare utan gränser.

Önskar er alla en God Jul och ett riktigt Gott nytt år.

Roger Hademalm, VD

[i.o.h] har fått förstärkning! Välkommen Cecilia!
10 apr 2024

Hej och välkommen Cecilia Franzén! Hur känns det att bli en i laget? Hej och...

Developing collaborative relationships
26 mar 2024

Discover the secrets to working together successfully in today's...

Vad innebär det att vara coachande som chef?
29 feb 2024

Ett coachande förhållningssätt innebär att chefen antar rollen som en coach...

By Formsmedjan. Powered by Yago