Hoppa till innehållet
9 mars 2021

Spaning av Jesper Hussfelt

Intervjuad: Jesper Hussfelt, fotbollskommentator och padel-entreprenör

Vilka trender ser du som kommer påverka vårt samhälle mest de närmaste 3 åren?

Padeln ligger mig varmt om hjärtat. Jag började spela padel för 9 år sedan. Då var vi inte ens 3-siffrigt i antal utövare i Sverige. Idag är vi ca 600 000 svenskar som spelar padel. Det är en s k snöbollseffekt. Om ett år tror jag att vi är runt miljonen som spelar. Jag tror att padeln blivit så populär för att det är en sport som alla kan spela och som du fastnar för direkt.

Det finns människor som suttit framför datorn, i hela sitt liv och aldrig rört en boll, men provar på padel och blir fast. Till och med min egen far, som är i 70-årsåldern, har blivit en inbiten padel-fantast!

Video-möten/digitala möten. Zoom är första generationen video-möten. Det kommer att utvecklas till att kännas äkta och nära. De som lyckas bäst har mycket att vinna här. Idag sitter vi och tittar på varandra i en skärm. Jag tror att framtidens teknik kommer att erbjuda ”känslan” av att vi sitter mitt emot varandra och samtalar.

Kampen om informationen. I och med internets enorma utveckling har företag som Google, Facebook med flera fått en allt större makt om vilken information vi människor får ta del av. Det finns redan idag ett motstånd mot denna maktkoncentration. Den är dock liten än så länge. Fler och fler förstår dock att Google och Facebook har resurserna att hjärntvätta det stora flertalet människor, och vi påverkas redan självklart idag. Kan vi skyddas emot detta? En spännande fråga att ställa sig. Ett som är säkert är att Google med flera kommer att få konkurrens i framtiden. Frågan är vad de nya konkurrenterna kommer med för agenda?

Vilka konsekvenser kommer de trenderna ge?

Padeln ger en möjlighet för fler människor att börja röra på sig, komma ut och träffa andra. Vi behöver mer än någonsin träffas och socialisera med varandra, på säkert avstånd. En utvecklad social kompetens är också morgondagens ”Superpower”. Människor som kan ta människor är de stora vinnarna i morgondagens samhälle.

Video-tekniken. Du kommer att utföra ännu fler ärenden hemifrån i framtiden. Du arbetar hemifrån, handlar hemifrån, umgås hemifrån. Vem eller vad är det som styr utvecklingen? Är det den pågående pandemin, eller driver Amazon och de stora tech-bolagen utvecklingen åt ett visst håll?

Kampen om informationen. Jag tror att det finns en risk med kampen om informationen, att den kommer att öka motsättningarna i samhället mellan olika grupper. Jag hoppas att jag har fel.

Vilka omvärldsfaktorer påverkar din bransch mest just nu?

Pandemin påverkar mitt arbeta som fotbollskommentator enormt. I stället för att sitta på arenorna i Italien kommenterar jag fotbollen hemifrån i Marbella.

Vilket medskick/råd skulle du ge en yngre kollega i din bransch?

  • Skaffa en förebild och sikta på att bli bättre på allt!
  • Jag själv siktade på att bli bättre än Lasse Grankvist som internationell fotbollskommentator.
Vad innebär ett agilt arbetssätt?
29 apr 2021

Ett sätt att förstå vad ett agilt arbetssätt innebär kan vara att jämföra det...

Lena delar med sig av sina lärdomar och erfarenheter
22 apr 2021

Lena, kan du dela med dig av några lärdomar och erfarenheter som du gjort i...

[i.o.h] har flyttat!
12 apr 2021

[i.o.h] har flyttat till nya lokaler i Linköping och Luleå. Vi ber VD Roger...

By Formsmedjan. Powered by Yago