Hoppa till innehållet
16 mars 2021

Bättre att vara medvetet inkompetent

Artikeln är skriven av Linn Berglund-Panzare från "Norrbottens Affärer" 11/3 -21

Att vi inte har ett jämställt samhälle visar både kartläggningar och rapporter, inte minst den senaste ”Mycket gjort. Mest kvar” från Allbright som släpps i dagarna.

Vi har pratat med några av jurymedlemmarna för Årets ledare i Norrbotten för att höra vad de har för tankar om jämställdhet, hur strukturer ska brytas, men också vilka goda exempel de ser. De olika intervjuerna publiceras här på Norrbottens Affärers webb den 8 – 11 mars och idag möter vi Per Selberg, Ioh organisationsutveckling: 

Hej Per Selberg, Ioh Organisationsutveckling. 8 mars, internationella kvinnodagen. Behövs den?

 – Jo den behövs, vi har inte nått tillräckligt långt så all uppmärksamhet behövs. Det finns en risk att man med dessa manifestationer tror att man klarat av jämställdheten i år – det vill säga om någon gör något aktivt den 8 mars så är man duktig nog.  Men sammantaget är det ändå bra, att positionerna flyttas åt rätt håll. 

Vad är dina reflektioner gällande jämställdheten i Norrbotten, kopplat till chefskap och ledarskap?

– Det jag tänkt på framför allt när jag jobbat med kvinnliga chefer i offentlig sektor är hur mycket modigt ledarskap som finns. De gör ett kanonjobb med de begränsade resurser som finns, och relativa utsatthet man har utifrån politisk ledning, patienter som ställer krav och journalister som kan pressa dem bland annat. Men också att mansdominerade branscher som Kaunis iron och SSAB har kvinnliga platschefer.

 Vad är jämställdhet för dig?

– Allt handlar om en själv, och vad gör jag för att det ska bli bättre. Det gäller att det inte blir utlåsning på grund av vilket kön någon tillhör. Att det är lika villkor och att alla har möjligheten och inte blir bortsorterade på grund av något som är underliggande antagande.   

Vilka strukturer är viktigast att bryta?

– Dels kring rekryteringar och kring fördelning av Vd:ar och styrelseposter. Även faktorer som lönesättning, befordringsmöjligheter där det finns det strukturer av gammal hävd. Där finns det fog för att ifrågasätta och fundera på hur det ska vara? 

 Hur ska detta ske?

– Jag tror det handlar igen om vad man gör själv, börja med sig själv. Det finns också övergripande lagar och incitament att jobba med men börja där man står. Ta på dig (genus)glasögonen och se hur det ser ut på riktigt. Bli medvetet inkompetent, istället för omedvetet inkompetent.

Vilka goda exempel kan du se, som ger dig hopp?

– Ibland tycker jag att idrotten hunnit längre än näringslivet, även om det definitivt finns undantag.  Jag är ju jävig och själv involverad i Luleå hockey men tycker mig se att denna mansdominerade värld, både i publik och den tuffa hårda vokabulären som finns där, att vi där lyckats bryta och gjort framsteg som vi ser underifrån. Antalet unga tjejer som spelar ökar hela tiden.

Ser också på våra barn, våra tjejer och ser hur de tar plats och är beredda att strida för det de tycker är rätt, och kommer inte böja sig för att bli förfördelade på grund av sitt kön. Ser även att kvinnodominansen på universitet kommer att påverka en hel del, kanske så pass att männen som kollektiv hamnar på efterkälken, avslutar Per Selberg. 

Länk till orginalartikeln: Norrbottens affarer

Sommarhälsning och reflektion
22 jun 2021

I 30 graders värme sitter jag ute på Lilla Kalvö i Tjust skärgård. En plats...

Webbinarier, ”Hybridledarskap” och ”Work – Life Balance” med Hans Uddgård.
21 jun 2021

Hej, Hans! Hörde att du hållit två webbinarier på ett Universitet? Hej,...

Vad innebär ett agilt arbetssätt?
29 apr 2021

Ett sätt att förstå vad ett agilt arbetssätt innebär kan vara att jämföra det...

By Formsmedjan. Powered by Yago