Hoppa till innehållet
1 april 2021

Spaning av Ewa Hagert

Intervjuad: Ewa Hagert, Yogainstruktör, Ewa Hagert Yoga

Vilka trender ser du kommer påverka samhället och din bransch mest de närmaste 3 åren?
  • Om jag ser utifrån det område jag är verksam i, så är det helt tydligt att intresset för yoga och mindfulness ökat under det senaste året. När tempot i samhället gått ner, tillåter man också sig själv att bjuda in lite mer långsamma, reflekterande träningsformer, där allt inte bara handlar om att prestera och tävla mot sig själv. Hälsa i alla former har fått ta större plats, träning utomhus, vinterbad, yoga hemma, meditation, vandring i naturen….. allt detta som den stressade människan längtat efter. Detta år av en långsammare leverne tror jag kommer vara svår att backa på, med större distans till det eviga 'görandet' uppskattar vi 'varandet'.

 

  • Under pandemin har yogastudion erbjudit yoga online, för den som inte vill komma till studion. Det har funnits väldigt få platser att erbjuda i studion så det har för verksamheten varit ett välkommet alternativ för att fortsätta erbjuda yoga till alla de som vill. I starten (våren 2020) var många tveksamma men den här våren har det blivit ett helt naturligt alternativ, där man vant sig vid att göra sina vanliga, dagliga aktiviteter online. Onlinetrenden har drivit verksamheter att ställa om sitt erbjudande för att inte mista kunder, den här utvecklingen kommer bara att fortsätta. 

 

  • Att vi inte umgås slentrianmässigt i stora grupper utan väljer med omsorg hur vi möter andra människor och under vilka former vi gör det. Vi väljer mer vårt umgänge med omsorg och det kommer vi fortsätta med tror jag. Det är en mental och känslomässig rensning som pågår, låter kanske hårt men att kunna välja bort vänner och bekanta som tagit ens energi, kan vara befriande. Och att inte kindpussa och krama folk man knappt känner, kommer vi nog också bort ifrån. Vi behöver närhet mer än någonsin, men vi ökar våra krav på vad riktig närhet betyder. 
Vilket medskick/råd skulle du ge en yngre ledare i din bransch?
  • Att vi är inne i en omställningsprocess, att den som kan tänka mest utanför boxen kommer att vara den som överlever. I dessa tider måste vi alla tänka annorlunda. Yngre ledare kommer vara en stor tillgång just därför. 
Vad innebär ett agilt arbetssätt?
29 apr 2021

Ett sätt att förstå vad ett agilt arbetssätt innebär kan vara att jämföra det...

Lena delar med sig av sina lärdomar och erfarenheter
22 apr 2021

Lena, kan du dela med dig av några lärdomar och erfarenheter som du gjort i...

[i.o.h] har flyttat!
12 apr 2021

[i.o.h] har flyttat till nya lokaler i Linköping och Luleå. Vi ber VD Roger...

By Formsmedjan. Powered by Yago