Hoppa till innehållet
12 april 2021

[i.o.h] har flyttat!

[i.o.h] har flyttat till nya lokaler i Linköping och Luleå. Vi ber VD Roger Hademalm berätta mer om de nya lokalerna.

Vad är anledning till flytten?

Eftersom vi oftast jobbar ute hos våra kunder och har blivit mer digitaliserade har vi kommit fram till att våra lokaler utnyttjas allt mindre, vi behöver inte så stora lokaler helt enkelt. Pandemin tydliggjorde det för oss och påskyndade processen. Dessutom fick vi signaler från våra hyresvärdar om förändrade avtal och höjda hyror. Det gjorde att vi fick tänka i nya banor vilket var både tufft men också nyttigt och vi beslutade oss för att hitta nya lösningar. 

Vad är fördelarna med de nya lokalerna?

Konceptet Coworking attraherade oss, det är en spännande form och en trend som kommer mer och mer, och vi såg fördelarna. Våra tankar blev bekräftade av den studie ”Kontorsmarknad i förändring” som Navet Analytics tillsammans med Quilt AI genomfört på uppdrag av Wihlborgs. 

Läs gärna mer här.

Det är representativa lokaler med fräscha möbler som ligger centralt och bra. Det finns tillgång till konferensrum med ny teknisk utrustning som nyttjas gemensamt och kringservice ingår som till exempel internet, skrivare, posthantering, städning, kaffe. Allt detta till lägre kostnader än tidigare.

Idéen med Coworking är att omvandla underutnyttjande kontorsyta till mötesrum och mer sociala ytor i stället. Det inbjuder till samspel och kreativitet att jobba tillsammans och möta andra människor.  Det finns dessutom ingen anledning att ha stora lokaler som inte utnyttjas ur ekonomiskt hållbart perspektiv.

På vilket sätt speglar de nya lokalerna [i.o.h] som varumärke?

[i.o.h]:s värdeord är: Hållbara resultat - Nytänkande - Erfarenhet - Nära - Lyhördhet

Hållbara resultat; Vi delar gemensamma utrymmen och resurser med andra.

Nytänkande; Det är ett nytt sätt att arbeta på. 

Erfarenhet; Det ger en än större möjlighet till att dela erfarenheter och att skapa nätverk.

Nära; Vi har minskat den egna kontorsytan eftersom vi jobbar mest på plats ute hos våra kunder fysiskt eller som nu mer digitalt under pandemin. 

Lyhördhet; Vi finns i en miljö med flera andra företag i olika branscher som ger möjlighet till nya intryck och vad som är på gång.

Ni har haft det nya konceptet i Linköping sedan september och i Luleå flyttade ni in nu i mars. Hur trivs ni i Linköping nu 7 månader senare?

Vi har redan märkt att det ger oss flexibilitet och nya möjligheter samt fler kontaktytor och inspiration från andra både företag och personer. Det är en viktig mötesplats för social samvaro, kreativitet och innovation för oss. 

Vi har inte vågat ta steget fullt ut med Coworking än, vi har fortfarande egna kontorsrum. I Linköping skojar Mimmi (Dospace representant på plats) till alla att vi kopierar mest papper av alla företag, övriga företag går mot att vara papperslösa. Förändring tar tid, säger Roger med leende på läpparna.

Var ligger lokalerna?

Båda lokalerna ligger centralt. I Luleå i Shopping och i Linköping nära Resecentrum.

Välkomna att besöka oss men kolla gärna att vi är där först.

 

 

Sommarhälsning och reflektion
22 jun 2021

I 30 graders värme sitter jag ute på Lilla Kalvö i Tjust skärgård. En plats...

Webbinarier, ”Hybridledarskap” och ”Work – Life Balance” med Hans Uddgård.
21 jun 2021

Hej, Hans! Hörde att du hållit två webbinarier på ett Universitet? Hej,...

Vad innebär ett agilt arbetssätt?
29 apr 2021

Ett sätt att förstå vad ett agilt arbetssätt innebär kan vara att jämföra det...

By Formsmedjan. Powered by Yago