Hoppa till innehållet
21 juni 2021

Webbinarier, ”Hybridledarskap” och ”Work – Life Balance” med Hans Uddgård.

Hej, Hans! Hörde att du hållit två webbinarier på ett Universitet?

Hej, Roger! Jo, det stämmer. Jag hade ett om ”Hybridledarskapet” och ett annat om ”Work – Life Balance”. Det är två ämnen som det är stort intresse kring just nu, av förklarliga skäl.

Varför kan du inte tala om vilket Universitet?

I vårt avtal med universitetet finns en paragraf som är vanlig i avtal med lärosäten:  ”Leverantören får inte på något sätt använda Beställarens namn eller logotyper i någon form för marknadsföring, som referens eller på annat sätt utan att dessförinnan inhämta skriftligt tillstånd från Beställaren”.

Hur många deltagare hade du på respektive webbinarie?

På ”Hybridledarskapet” var det mellan 30 – 40 deltagare, på ”Work – Life Balance” var det över 100 deltagare.

Hur var upplägget på webbinarierna?

Det var 45 minuter föreläsning följt av frågor och reflektion. Tempot var ganska högt, det måste jag medge. Men 45 minuter är en lagom tid för att passivt ta till sig information.

Vad hade du för fokus på webbinariet som handlade om hybridledarskapet?

Hybrid? Som vi organiserade och utövade ledarskapet innan pandemin eller hur vi gjorde under pandemin kommer att bli något nytt när de flesta blivit vaccinerade, en hybrid-organisation med hybridledarskap. Jag hade fokus på hur pandemin påverkat vår arbetsmiljö, vi arbetar ju mycket mer hemmavid idag än tidigare. Det påverkar alla, på något sätt.

Webbinariet var riktat mot chefer och ledare så jag hade också fokus på vad de behöver tänka på inför hösten. Det som varit onormalt sedan pandemin kom bör vi i höst se som en del i arbetssättet. Det är det som hybridledarskapet handlar om, att leda personal som både arbetar på distans och på ordinarie arbetsplats. Hur ska du göra det på ett effektivt och inkluderande sätt? De fick också några tips på hur de kan arbeta för att få en bra översikt på vad deras medarbetare arbetar med och hur det går för dem.

Vad var fokus på när det gäller Work – Life Balance?

Hur jag kan få balans i arbetet, framför allt då jag har arbetsplatsen i hemmet? Tipsen fungerar även på arbetsplatsen.

Hur kan jag få balans i livet, må bra helt enkelt? Det här ämnet är så stort! Jag googlade på ”Work – Life balance” och fick över en och halv miljard träffar, en och halv miljard! Google tyckte att jag skulle söka på endast svenska resultat!

Jag gav även några tips på hur de kan göra för att bli mindre distraherade, både på fritiden men framför allt på arbetstid.

Jag gav dem en bra övning där de kan hitta sina värderingar i livet. Att känna till vilka dina värderingar du har är otroligt användbart i livet för att kunna skapa en bra balans i livet, att må bra i livet. Jag tänker ibland på vilken skillnad det blev för mig, den dagen jag fick klart för mig att mina värderingar styr så mycket.

Jag har en devis som inspirerar mig själv att leva autentiskt:

” – Att leva helt och fullt efter mina värderingar och samtidigt acceptera min ofullkomlighet, det är att älska livet, där både du och jag kan växa.”

Vilken återkoppling fick du av deltagarna och uppdragsgivaren?

Jag fick väldigt fin respons efter webbinarierna. De tackade för nyttiga webbinarier som innehöll både inspiration och tips. Extra glad blev jag när jag fick direkt positiv återkoppling av deltagare, som t ex ”- Tack för en mycket fin föreläsning!”.

Hans, kan du skicka med en sommarhälsning?

Ni kan se fram emot ett nytt sätt att leda och organisera Er till hösten. Och nu, var snälla mot Er själva och njut av ledigheten som kommer, och ge Er själva egen tid. Tid till att göra det som Du verkligen vill göra och mår bra av, som får dig att hitta balansen.

Jag önskar Er en fantastisk och underbar semester.

Välkommen till [i.o.h] Victoria Molin
12 okt 2021

Hej och välkommen Victoria! Hur känns det att bli en i laget? Det känns...

Oskar Aili lämnar [i.o.h]
3 okt 2021

Oskar, du lämnar ioh, hur kommer det sig? Jag vill börja med att säga att jag...

Jokkmokks kommun investerar i ett ledarskapsprogram
30 sep 2021

Vad är det för program du och Roger ska leda? Ett ledarprogram som är...

By Formsmedjan. Powered by Yago